Home  |  Geschiedenis  |  Ladies  |  AanmeldenVerslagen  |  Foto's  |  Contact  |  Links  |

Verslagen 2012

Zaterdag, 1 december in Grand café De Waker

Chapeau Rouge koos voor deze Entre Nous de nieuwe horeca gelegenheid in Maassluis: "De Waker" dat was geen slechte keus! Niet alleen een nieuwe gelegenheid om te lunchen maar ook twee nieuwe lady's waren van de partij. Aspirant, maar het klikte al snel. Frieda en Netty hadden zich aardig in het paars met rode hoed gehuld.

De Queen heette hen in de gebruikelijke speech van harte welkom. Allemaal mooi gekleed, vielen wij natuurlijk wel op. In het bijzonder de tafel naast ons. Deze dame wilde wel een hoed passen en had ook wel zin om met ons mee te gaan doen.

Nog meer belangstelling hadden wij van Sinterklaas en zijn Pieten die ons zagen zitten en ons wel even wilden toespreken. We waren braaf geweest en kregen nog wat pepernoten en hoefden niet in de zak. Bovendien hadden wij onze pakjes al bij het begin uitgepakt en hadden wij goed geluisterd naar het mooie gedicht.

De lunch lieten wij ons goed smaken , en dat konden wij daarna persoonlijk mededelen aan de kok Olivier. Al met al een weer een genoeglijke bijeenkomst.

Lady Chatelaine

VIERJARIG BESTAAN VAN CHAPEAU-ROUGE GEVIERD

Zaterdag 10 november beleefde Chapeau-Rouge Maassluis haar vierjarig bestaan. De ladies gingen per bus en metro naar Rotterdam, alwaar de steppen stonden te wachten. Nooit gedacht dat we op onze leeftijd nog eens op de step zouden gaan staan. Jeugdherinneringen kwamen boven.

De weersverwachting was niet als te best, maar zoals vele keren waren de "Goden" met ons, het was prachtig weer voor op de step en ook goed voor onze spieren. Het was in een woord geweldig. Veel gezien van de stad en de tussenstops bevielen ons ook uitermate goed. Eind van de middag stapten we op de Tapasboot in het Haringvliet.

Varend door de havens van Rotterdam onder het genot van tapas en drankjes kon onze dag niet meer stuk. Het was weer een geslaagde viering van ons jubileum en deed niet onder voor de viering van vorig jaar in Maassluis.

Queen Florence

Madurodam
Madurodam

Madurodam

Zaterdag, 22 september zijn we naar Madurodam geweest.

Vanzelfsprekend moet dit verslag beginnen met een heel kort gedicht van de helaas ten gevolge van overmatig amfetaminegebruik te vroeg overleden Rotterdamse dichter Cornelis Vaandrager, getiteld:

Made in Madurodam
"De kroketten in het restaurant
zijn aan de kleine kant"

Dit geldt overigens niet alleen voor de kroketten, maar ook voor dit verslag.

Om half elf vertrokken we uit Maassluis. De snelste weg naar Den Haag kon niet worden genomen omdat de A13 was afgesloten. Via het Westland en na enige bovenmatige inspanningen van de "Tom Tom" , bereikten we de eindbestemming. Margreet en Gina waren al eerder gearriveerd en zaten daar op ons te wachten.

Na eerst voor de inwendige mens te hebben gezorgd hebben we Madurodam verkend. Het blijft een uitermate grappig complex, dat je eens te meer doet realiseren, dat alle kommer en kwel ten spijt, het in ons land goed toeven is.

Tijdens onze wandeling en lunch was daarna ruim voldoende tijd voor "sociaal talk". Terug in Maassluis hebben we op de Markt nog even wat gedronken. Daar liet Jolanda ook haar fotoalbum zien met foto's van haar indrukwekkende huis in Schmoelln, de knopenstad van Duitsland in de streek Thüringen.

Een mooi groot huis, waar Jolanda ons te zijner tijd van harte wil ontvangen.

Misschien een suggestie voor ons jaarlijkse uitstapje. In de direct omgeving ligt ook Dresden, dat zeer zeker de moeite waard is om te bezoeken.

Kortom het was weer een gezellige zaterdag.

Lady Eleganza (Rietje)

Royal Delft De Porceleyne Fles

Royal Delft

De Porceleyne Fles

Royal Delft De Porceleyne Fles 2

Even na 10 uur verzamelden we ons bij de halte van bus 38 naar Delft.
9 dames in het paars en rood vulden het busje bijna helemaal -- andere passagiers keken bij het instappen wat verbaasd/verschrikt!!

Via Schipluiden – genieten van de omgeving?, nee genieten van gezellig met elkaar kletsen
kwamen we bij Delft station aan.
Na een wandeling van ± 20 minuten arriveerden we bij Royal Delft waar nog 2 leden zich bij ons voegden.
Na koffie/thee met appelgebak (iets te koud) kwam een gids ons ophalen voor de rondleiding.

Allereerst 2 filmpjes met de geschiedenis en het ontwikkeling-en productieproces van Royal Delft en daarna de rondleiding.
Eerst liepen we door de monumentale hal, vrijwel helemaal opgebouwd met bouwkeramiek-
indrukwekkend.
Daarna zagen we een meesterschilderes aan het werk, ze was een kerstbord aan het inschilderen—de procedure van het aanbrengen van de tekening en het verdere verloop werd ons uitgelegd.
Voor iemand zich meesterschilder mag noemen is er 12 jaar voorbij gegaan , vele studiejaren dus.
Via de eetkamer van Vermeer en de Koninklijke Schatkamer kwamen we bij de Nachtwacht,
uitgevoerd in delftsblauwe tegels op ware grootte.
Er volgde nog een rondleiding door de werkplaats waar een medewerkster op de draaischijf bezig was. Ook daar explicatie van diverse processen.
Via de heerlijke tuin met een mooie oosters aandoende galerij liepen we naar de serre waar de lunch al voor ons klaarstond.

Nog even shoppen in de showroom, veel te duur voor onze portemonnees, liepen we richting
stad en station en weer terug naar Maassluis.
Het was een gezellige, leerzame dag.

Lady Clasari (Carla)

De Hoop Maassluis
Nationale Molendag
Wippersmolen Maassluis
Zaterdag 30 juni was het Nationale Molendag dus gingen onze ladies op de fiets, vouwfiets, tandem, elektrische, verschillende molens in het Westland bezoeken.
We vertrokken om ca. 10.30 uur van onze bekende verzamelplaats.

Als eerste bezochten we de Maassluise molen "De Hoop" een molen die gebouwd is in 1792 en een paar eeuwen later (1980/1981) is gerenoveerd. Wat een prachtige molen helemaal uit die tijd.
Twee hoog op de omloop stonden we om van het mooie uitzicht te genieten.

De tweede molen was ook een Maassluise molen "Wippersmolen" (Voorheen Poldermolen 1726) met het leuke molenaarshuisje daar zouden we graag ons clubhuis van willen maken....., de molenaar vertelde ons interessante verhalen over molenaars en de molens.
Verder hebben we "De Korpersmolen" en de korenmolen "De Drie Lelies" bekeken, wat wel heel erg opviel was de kracht van de rond draaiende wieken.
De Queen mocht meefietsen op de tandem bij Yolanda daardoor was Toby ineens verkeersregelaar, ze deed dit fantastisch zowel fysiek als verbaal door midden op het kruispunt te gaan staan roepende "Opzij, opzij, we hebben hier een probleemfiets in de bocht" de tandem had namelijk wat moeite om scherpe bochten te nemen.
We hebben ongeveer 25 km. gefietst, gepauzeerd voor koffie, heerlijke lunch en een lekker drankje.
Het weer was geweldig, gewoon een heerlijke dag en zeker voor herhaling vatbaar.

Organiserende ladies bedankt!

Lady Scarlet (Hink)

Landgoed Clingendael

Op 2 juni 2012 stond weer een uitje gepland voor Chapeau Rouge. De weergoden waren ons
goedgezind en met de zon hoog aan de hemel gingen wij op weg naar landgoed Clingendael.
Dat is een landgoed tussen Scheveningen en Den Haag, met als hoogtepunt de Japanse tuin.
Hoewel al veel Rododendrons waren uitgebloeid was het er schitterend.
Na eerst bij de uitspanning "Ijgenwijs" koffie te hebben gedronken hebben we een paar uur heerlijk gewandeld
en gespeeld in de speeltuin. Aan belangstelling hadden we niet te klagen.
Er zijn weer heel wat foto's van ons gemaakt en vaak moest er uitgelegd worden waarom we zo
feestelijk gekleed waren.
Na een heerlijke biologische lunch te hebben genuttigd bij "IJgenwijs" zijn we met een tevreden gevoel huiswaarts gekeerd.
Dear Queen en ladies, het was mij een waar genoegen deze dag met jullie te hebben mogen delen.


Liefs van Lady Deejay

Ons jaarlijkse trip dit keer naar brussel-gent- brugge-antwerpen

In onze gebruikelijke outfit, rode hoed gecombineerd met paars, reisden de meesten van ons met de trein en metro naar de Capelsebrug. Even wachten op de bus die ons via Hazeldonk naar Brussel bracht. De stemming zat er goed in, zingend o.a. "Mijn hoed die heeft 4 deuken." waren wij de vrolijke noot in de bus.

We hadden natuurlijk onze ‘Red Hat Car’ bij ons met heerlijke versnaperingen, stukjes kaas en worst, snoep en lolly`s en niet te vergeten onze eigen wijn en een doos vol chocolade eitjes. Gedurende de 3 dagen werd daar gretig gebruik van gemaakt.

Na een snelle incheck in het hotel werden we naar het centrum van Brussel gereden. Tijd om te shoppen! Jammer dat het weer niet helemaal mee werkte, maar niet getreurd, want er waren heel veel gezellige tentjes waar je een lekkere pint of wijntje kon nuttigen. Al met al was het geen straf.

Voor ons diner was er een heel gezellig restaurant uitgezocht en dat lieten we ons goed smaken. Daarna een kleine wandeling en met de bus weer naar het hotel. In het hotel hebben we gelijk onze ‘Red Hat Huiskamer’ ingericht met onze eigen huisbar en nog net voor de volgende dag zochten we onze kamers op.

Na het uitgebreide ontbijt reden we naar Gent. Een prachtige stad waar we met een uitstekende gids in korte tijd heel veel van hebben gezien. Prachtige geveltjes en kerken en daarna nog een boottocht met een zonnetje. Op naar Brugge, ook een mooi stadje met heel veel chocolade winkels. Jammer dat er een paraplu nodig was. Maar in de paardentram zaten we gelukkig droog en hebben we uit volle borst oude en bekende liedjes gezongen. Vervolgens naar de bierbrouwerij met prachtig uitzicht over de stad.

S`avonds was het een dolle boel in onze huiskamer, Yolanda en Monique kwamen verkleed naar beneden en voerden een stukje op. Dat was vreselijk lachen en werd het snel laat want ook anderen lieten zich niet kennen.

Zondag, de laatste dag. eerst een uitgebreide rondtour door Brussel. Met een zonnetje wandelden we o.a. rond het Automium. en daarna was Antwerpen aan de beurt. Te laat voor de vogeltjes markt, maar met een beetje shoppen na een fantastische lunch en voor de liefhebbers een bezoek aan het museum kwamen we tijd te kort.

Rond de klok van vijf uur was het verzamelen om weer huiswaarts te gaan. Met heel veel foto's zien we dan ook terug op een fantastische weekend.

Queen Florence

Uitje naar Rotterdam op 11 februari 2012

Op zaterdag 11 februari “een zonovergoten winterdag” zijn we met een aantal lady’s met de trein naar Rotterdam gegaan.
We hebben een gezellige lunch gebruikt in het restaurant van het filmhuis Lantaarn-Venster waar we konden genieten van een prachtig uitzicht over het water.
Daarna hebben we de film “The Iron Lady” bezocht, een verrassend portret van een bijzondere en complexe vrouw. Een film over macht en de prijs die hiervoor betaald moet worden, met een fantastische rol van Meryl Streep als de Iron Lady.
Als afsluiting van ons uitje hebben we nog wat gedronken bij Stad Rotterdam

Lady Tournesol

Ons eerste uitje in 2012

Zaterdag 21 januari ons eerste uitje in het nieuwe jaar.Een hele leuke locatie "Theetuin de Bongaard" in De Lier. Het werd een heerlijke lunch geserveerd en het was er heel erg gezellig.
Daarna zijn we naar galerie Zuidkoop gegaan waar een prachtige tentoonstelling was midden tussen geweldige planten en bloemen. Het was heel geslaagde middag.

Verslagen 2009/2010/2011

Oudejaar uitborrelen 2011

30 december werd met een tafel vol het jaar uitgedobbeld en geborreld bij Leny en keken we met elkaar naar een aantal leuke foto/filmpjes van o.a. onze trips naar Londen, Zwolle, bakkiefietsen en ons jubileum.
2011 was, net als de jaren ervoor, een jaar met veel Entre-Nous op leuke plaatsen en veel leuke activiteiten.
Ook in 2012 is het streven weer om met het motto "met elkaar plezier maken en vooral niet zeuren"
uiutstapjes maken en leuke dingen doen onder het genot van een hapje en drankje.
Wij wensen iedereen een gezond en leuk 2012 toe.

Kerstmarkt "Carlton Hotel" Den Haag

Welgemoed ging een groep ladies met de trein en de rest met auto,s naar Den Haag.
Leuke locatie met als start een wervelende hoedenshow.
Van de kraampjes had ik iets meer verwacht maar goed, daarna een modeshow.
Een goede lunch tussendoor en na een drankje zijn we halverwege de
middag naar huis gegaan.

Lady Du Cheque

Artihove Artcenter - 10 september 2011

Na enige vertraging vertrokken we met 10 ladies richting Bergschenhoek naar Artihove ,waar zich alsnog 5 ladies bij ons aansloten. Het weer werkte prima mee.
In Artihove is een grote verscheidenheid aan kunst te zien. Voor ieder van ons was er wel wat bij wat onze belangstelling had. Dankzij het mooie weer was er ook gelegenheid om de beeldentuin te bezoeken.
Na Artihove stond er een goed verzorgde lunch bij Lindenhoeve op het programma. Door het mooie weer konden we heerlijk op het terras zitten en hebben we genoten van een hapje en een drankje. Het leidde tot interessante gesprekken. Al met al was het een gezellige middag en zijn we rond vier uur weer huiswaarts gegaan.

Lady Tournesol

Entre-nous lunch Honselersdijk - 13 augustus 2011

In plaats van ons Jeu de Boules in Maassluis werd het een Entre-Nous lunch in Honselersdijk.
Met 2 wagens volgeladen en met de Tom Tom ingeschakeld reden we naar Honselaarsdijk.
6 ladies sloten zich nog aan. Een leuke locatie om te water skiën, maar niet voor ons! Dus ook een mooie plek om te lunchen. Wisselvallig weer; eerst binnen, toen buiten, maar een lekkend scherm joeg ons toch weer naar binnen. Met lekkere hapjes en glaasjes wijn en koffie was het weer een gezellig bij kletsen. Voor De Wollebrand was het een foto waard voor hun website!

Baronesse Chatelaine

Uitje naar Futureland Maasvlakte - 30 juli 2011


Met 12 lady’s in de trein naar Hoek van Holland, waarbij zich nog eens 4 aansloten om met de Fast Ferry ons over te laten zetten. Een leuk tochtje van een kwartier en daarna nog kort in de bus.

Lady Eleganza stond ons bij de ingang van het Informatiecentrum wat verkleumd op te wachten want de deur ging pas om 11.00 uur open. In de omgeving was echter nog wel wat te zien en de koffie met muffin smaakten daarna extra goed.

Tot 12 uur hadden we tijd om nog wat in het informatiecentrum rond te kijken. Veel informatie en digitaal vernuft om ons voor te bereiden op wat we daarna via de rondrit over het nieuwe land zouden zien.

We waren allen zeer verbaasd over de uitgestrektheid van het nieuwe land in wording. Veel zand, betonblokken en kades in wording. Dag en nacht wordt er gewerkt. In 2013 wordt het eerste schip verwacht. Tot nu toe ligt men op schema, en ook binnen het budget.

Tijdens de rondrit met het treintje langs diverse interessante punten, werden wij van veel informatie voorzien. Veel aandacht wordt besteed aan de duurzaamheid, niet alleen in de directe omgeving. Gelukkig is al die informatie nog eens terug te lezen in de brochure die ons gratis werd verstrekt. Na de tocht buiten stond er een heerlijke lunch klaar en konden we nog wat verder rondkijken.

Daarna dezelfde weg weer terug met nog een afzakkertje voor de meesten bij de Torpedoloods. We kunnen terugzien op een zeer boeiende leuke excursie. De gemaakte foto’s van die dag onderstrepen het nog eens.

Lady Lion

(Ineke Bergman)

Uitje "De Rotterdam" - 25 juni 2011

Uitwaaien en Zwaaien op de ss Rotterdam!

Na een onvergetelijke heenreis naar de ss Rotterdam kwamen we als ‘verzopen red hatters’ aan. We zijn eerst lekker koffie gaan drinken in de koffiebar. Toen we allen een klein beetje opgedroogd waren, zijn we in het Lido gaan lunchen met uitzicht op de skyline van Rotterdam. Het was heel gezellig! Hierna hebben we de ’Uitwaaien & Zwaaien Tour’ gedaan. We startten bij de receptie met swingende live music! De vrijwilligers vertelden ons waar alles te vinden was.

We hebben de authentieke eetzaal, de Ocean Bar met dansvloer en het theater, allemaal in originele staat, bekeken. En ook de brug, het stuurhuis en de kapiteinshut.

Natuurlijk hebben we ook op het achterdek gestaan, met uitzicht op de buitenbar en het zwembad. Toen kregen we een echt cruisegevoel!

Het was weer een mooie dag!

Lady Twins (vanuit Spanje) & Lady Bellefleur

Bakkie Fietsen

Wat waren Anna en ik blij dat de zon scheen. Je organiseert iets en dan is voor bakkiefietsen het weer heel bepalend voor succes.
17 dames verzamelden zich bij de Koningshoek, vanwaar we met enkele auto's naar Kwintsheul vertrokken.

Daar aangekomen lagen we gelijk in een deuk om de Jojo's. Die op de tandem en in Burka's aan kwamen gereden.
Na een kopje koffie kregen we een rondleiding bij een tomatenkwekerij van 6 ha. Fantastisch om te zien hoe de techniek de afgelopen jaren is vooruitgegaan. Daarna allemaal op de fiets naar een aubergine kwekerij.

Na de derde stop werd als verrassing de rosé ontkurkt. Dat lieten we ons goed smaken en daarna ging het fietsen helemaal vanzelf. Ook de Sonnehoeck was een belevenis. We weten nu allemaal hoe de Westlandse druif groeit en bloeit.

Om ongeveer 16.30 waren we weer terug bij het beginpunt in Kwintsheul en kregen we allemaal nog Westlandse producten mee naar huis. Een heel bakkie vol.

Toen nodigde Anna iedereen uit om bij haar een hapje en een drankje te nuttigen. Haar man Leen toonde zich een uitstekend gastheer. Alles stond al gezellig klaar in hun prachtige tuin en zelfs de buiten openhaard werd aangestoken. Alles bij elkaar was het een dag met een goud randje.


Op naar het volgende evenement. Ik kijk er al weer naar uit.

Lady Deejay

(Joke van der Elst)

Londen trip:

Vertrek vanuit Maassluis op 8 april s'morgens om 9.00 uur en via Hazeldonk aangekomen in Londen rond de klok van 17.00 uur. We hebben de overtocht meegemaakt onder de zon en we hebben daarbij heerlijk op het dek gezeten. Fantastisch! We zijn eerst naar het hotel gegaan en toen op weg naar het diner. We kwamen langs grote groepen mensen, die op straat bij hun "eigen" pub de start van het weekend vierden. Wat een leuk gezicht al die mensen op straat in de zon. Na het eten een lichttoer door Londen gedaan. Wauw wat een mooie stad!

Zaterdag : St Paul Cathedral , gevaren over de Thames, Covent Garden, een uitgebreide stadswandeling door menig leuk straatje en dat alles onder de stralende zon; mijn liefje wat wil je nog meer. ’s Avonds gegeten bij en met Hendrik IIX en zijn staf.

Zondag : Eerst langs de Docks en toen naar de boot om de terugtocht te starten. Wat ons betreft hadden we ‘s ochtends wel langer in Londen willen blijven maar de tijd zat er weer op.

We hebben de reistijd op een leuke manier doorgebracht want het gelach was niet van de lucht en de catering was uitstekend gelukt.Op naar volgend jaar!

Baronesse du Checque

Hier een kleine impressie van de conventie in Zwolle.

We moesten al vroeg met de trein, maar wat hebben we het leuk gehad. Onderweg de hele coupe zat vol met RED HATTERS.
Het weer was prachtig en de wandeling naar het theater was een hele lange stoet van rood en paars, geweldig.We werden onthaald met koffie en een heerlijk stukje schuimgebak.Na de heerlijke lunch was er het opera cabaret en onze dag kon niet meer stuk, jammer dat het niet langer duurde.Op de terug weg zijn we uitgestapt in Utrecht, Margreet wist wel waar we lekker konden dineren met een prachtig uitzicht over de stad.Nou onze dag kon niet meer stuk, wat hebben we gelachen met elkaar vooral met de conducteur van de trein in Rotterdam (we hadden maar twee minuten om over te stappen) die keurig op ons bleef wachten.

Queen Florence

Workshop bij Atelier Larbre in Vlaardingen op 19 februari 2011.

Zaterdag 19 februari 2011 hadden de ladies van Chapeau-Rouge een workshop bij Atelier Larbre (www.atelierlarbre.nl). Het werd een hele gezellige doe-dag. Wij hadden onze schorten bij ons en daaroverheen onze plastic schorten. Allen hadden een ezel en een tafeltje met diverse kleuren verf, kwasten, sponsje en water. Aan de slag. Het thema was Carnaval. Sommige dames begonnen direct met het intekenen van hun schilderij. In de loop van de dag kwamen er ware kunstwerken tevoorschijn. Tussen de middag werden wij verblijd met een heerlijke lunch met rijkbelegde broodjes, een quiche en taart, fruit en drankjes waaronder een heerlijk glaasje wijn. John en Monique hadden een paspop aangekleed met een rode jurk en hoed. Gedurende de middag kwamen er steeds meer trotse gezichten van de ladies, die hun kunstwerk klaar hadden. Aan het einde van de workshop werden we nog getrakteerd op een lekker wijntje met kaas. Nog even een groepsfoto voor de deur en wij keerden allen naar huis met een schilderij onder onze arm. In de trein was het weer een dolle boel. Wat doen we toch leuke dingen.

Lady Deborah-Geneviève

Entre-Nous in Restaurant de Veerheuvel in Rozenburg, 29 januari 2011.

Op 29 januari 2011 werd de Entre-Nous gepland in Restaurant de Veerheuvel in Rozenburg. De Ladies moesten een kleine "river-cruise" maken om over te steken van Maassluis naar Rozenburg. De sfeer onderling en in het restaurant was ongedwongen en plezierig. De Queen eerde de Vice Queen met een bling bling onderscheiding en de ladies kregen allemaal een button, waaruit duidelijk op te maken valt dat zij lid zijn van de Red Hat Society. Verder werden er wat activiteiten medegedeeld, waarvan de reis naar Londen van 8 t/m 10 april duidelijk werd aangestipt. Het was weer een gezellig middagje en na de oversteek namen een ieder afscheid van elkaar, met groot verlangen naar de volgende happening.

Lady Deborah-Geneviève

Nieuwjaarsreceptie op 8 januari 2011.

Op 8 januari 2011 hielden de Ladies van Chapeau-Rouge een Nieuwjaarsreceptie bij Ellen thuis. Deze keer was aan de ladies gevraagd zelf een lekker hapje mee te nemen en de tafel werd gesierd met rijkelijke gerechten. Tevens konden wij Carla en Hinke begroeten als nieuwe Red Hatters van Chapeau-Rouge en werden zij van harte welkom geheten. De Queen nam met ons het programma van 2011 door en verraste ons met het plan om in april een tripje naar Londen te maken. Dit werd met enthousiasme begroet. Het was een gezellig samenzijn en wij zien dan ook het jaar 2011 met veel plezier tegemoet.

Lady Deborah-Genviève.

Rondrit met de SNERTTRAM door Rotterdam op 18 december 2010.

De dames van Chapeau-Rouge genoten van een interessante rit door Rotterdam die anderhalf uur duurde. Onder het genot van een kop erwtensoep met een broodje, reden wij door Rotterdam en met de sneeuw hadden we prachtige plaatjes op ons netvlies. De Yo - Jo´s hadden dit uitje georganiseerd. In de tram kregen wij wel een heel leuke mededeling van Margreet, want zij was voor het eerst oma geworden van kleinzoon Boris. De outfit van de Yo - Jo´s was weer spectaculair. Wij ontvingen van hun ook nog een leuk tasje met lekkernijen en een opblaasbare Kerstboom. Ook Ina had voor ons een leuke Kerstcadeautje, het kon niet op. Na in Rotterdam nog een glaasje wijn te hebben gedronken, zijn wij met de trein terug naar Maassluis gegaan en dat ging niet echt vlot, want door de sneeuw hebben we een klein uurtje op het perron staan blauwbekken. Eindelijk aangekomen in Maassluis, zijn een aantal ladies met de pont overgevaren naar Rozenburg en hebben daar in Restaurant de Veerheuvel heerlijk gegeten. Het was weer allemaal een klein feestje.

Lady Deborah-Geneviève

Entre-Nous in ´t Sonnetje te Maasland op 27 november 2010.

Op zaterdag 27 november 2010 vond er weer een Entre-Nous plaats in ´t Sonnetje te Maasland. Het was weer een gezellig samenzijn en wij werden verrast door de komst van Sint Nicolaas en zijn 2 Pieten. Gelukkig waren er geen stoute Red Hatters bij en konden wij met z´n allen een heerlijke lunch genieten en weer eens ouderwets gezellig bijpraten.

Lady Deborah-Geneviève

Viering 2-jarig bestaan van Chapeau-Rouge in Antwerpen op 6 november 2010.

Op zaterdag 6 november 2010 togen de dames van Chapeau-Rouge naar Antwerpen, om aldaar het 2-jarig bestaan te vieren. In de trein kwam de stemming direct op gang. Na aankomst op het prachtige moderne station van Antwerpen, werd er een stop gemaakt voor koffie met iets lekkers erbij. Aldaar werd onze Queen gehuldigd met een sjerp, door Yolanda, deze werd in grote dank aanvaard. Tevens werd de Vice Queen geinstalleerd. Hierna bezochten wij het Diamant Museum, alwaar wij konden genieten van mooie diamanten en de historie van Napoleon. Tijd voor de lunch. Onderweg daarheen werden nog enkele winkeltjes bekeken. In de statige Stadsfeestzaal van Antwerpen werden wij verrast met een heerlijke lunch. Na een korte wandeling over de Keyzerlei, liepen wij via de Meir naar het ModeMuseum, in Antwerpen afgekort als MoMu. Daar was een hoedententoonstelling en wij genoten van de grappige creaties. Nu was het tijd om de winkels wat meer te bekijken. Het weer werkte deze dag goed mee en menigeen van ons had het zelfs warm. Wij verzamelden in een leuke zaak en daar werden de alcoholische versnaperingen gretig gedronken. Ter afsluiting liepen wij naar een gezellig restaurant vlakbij het station, zodat wij niet meer ver moesten lopen. Het diner was zeer goed en er werd veel gelachen. Om 21.00 uur ging de trein weer richting Rotterdam. Toen de controleurs en de marechaussee ons bezochten, hebben zij spontaan onze hoeden opgezet en was de stemming in onze coupe optimaal. Deze dag was perfect georganiseerd.

Lady Deborah-Geneviève

Bezoek aan de Gevangenpoort te Den Haag op 25 september 2010.

Hoera, we kunnen weer met elkaar. 25 september met de liefhebbers naar Den Haag om de Gevangenpoort te bezoeken en daarna een wandeling langs de Haagsche paleizen.

In Maassluis begon de reis om 12.14 uur met in de trein te stappen. We werden uitgezwaaid door Ellen met haar logé. We moesten nog wel een hagelbui trotseren, maar voor de rest van de dag, met af en toe de paraplu op, is het toch gelukkig nog meegevallen. We hadden een beetje pech vlak voor Vlaardingen, want toen ging de trein na wat hobbelen niet verder. Er bleek een andere trein in de weg te staan. Zodoende misten we de aansluiting in Schiedam. Gelukkig kon de Queen met de mobiele telefoon lady Magpie verwittigen. In Den Haag aangekomen lieten we ons niet kennen. Geen 2 haltes met de tram maar een stevig pas bracht ons, via de Haringkar voor de hongerigen, bij de Gevangenpoort. Opgewacht door lady Magpie zonder lady Velocipède, want die bleek haar auto in de kreukels gereden te hebben in Antwerpen. Had ze toch maar per Velocipède moeten gaan. Eerst een kopje koffie en toen de rondleiding. De gids kon smakelijk vertellen over het verleden van de Oranjes en de gebroeders de Wit. Ik vroeg mij nog wel af of hij wel of niet Oranjegezind was. De gevangeniscellen leken nog redelijk comfortabel, want er was een eigen toilet, met deksel waar je niet aan mocht komen. De folterkamer gaf een minder aangenaam gevoel. Bijlen, stroppen en hakmessen werden destijds regelmatig gebruikt. Het gebouw aan de buitenkant is in die zin mooier dan van binnen hoewel het keurig gerestaureerd was. De wandeling met een zonnetje langs diverse grote en kleine paleizen was bijzonder interessant. Ons gezelschap werd regelmatig gefotografeerd, niet alleen door ons zelf! Nog meer bijzonder was dat we in een 65jarig feestje belanden en allemaal de jarige moesten zoenen en feliciteren. Hoe hij heette weet ik niet meer, Kees of zo. Jammer genoeg hebben we de uitnodiging, om om 20.00 uur in Des Indes nog even langs te komen niet meer kunnen honoreren. Want via Dudok, wijn voor de meesten, waren we weer wel aan toe, moesten we om 17.00 uur bij de Cannaisseur zijn om voor de helft van de prijs te kunnen eten. We gaan natuurlijk wel graag uit, maar als het voor een prikje kan zullen we het niet laten. Dat dacht lady Velocipède ook, want die zat er al met een flinke wijn voor haar neus, om haar schrik en verdriet een beetje te verdrinken al was het haar schuld niet en viel de schade ook nog wel mee. Het eten was heerlijk en de wijn uiteraard ook en 100% gezellig; dus werd het toch weer snel laat. Lady du Cheque zorgde weer keurig voor de centjes en welgemoed in gestrekte draf togen de meesten naar de trein. Maassluis was ongeveer 22.45 uur weer thuis en de anderen wat vroeger of later. Dames organisatie, het was weer prima en volgens mij heeft iedereen genoten. De foto’s zullen het wel bevestigen.

Baronesse Chatetaine

(Leny Wesenhagen)

Lady du Mortu bereikt de leeftijd van 50 jaar.

Op 4 september 2010 vierden de ladies van Chapeau-Rouge op gepaste wijze de 50ste verjaardag van Lady du Mortu (Jolanda Rijkeboer). Omdat het een verrassing was, werd zij alvorens bij ons aan te sluiten, door Yolanda van Geest wat rondgereden door de omgeving. Inmiddels waren wij samengekomen in De Lier, alwaar Schipper Leen met zijn scheepsmaat Nico met een boot op ons lagen te wachten. De catering en drank werd door Ineke, Toby, onze Queen en Jeannette verzorgd. De jarige werd welkom geheten door het lied Lang zal zij leven. De tocht door het Westland kon beginnen. Leny hield een op rijm gemaakte toespraak en bekroonde deze mijlpaal met een prachtige rode ring en het ondertekenen van een document. Een paar ladies van onze chapter hadden ook enig huisvlijt verricht en zo werden er nog 2 liedjes gezongen, waarvan één begeleid door tekst achter op de foto van het feestvarken. Jolande nam op gepaste wijze afscheid van haar jeugd, door haar rose hoed aan het eind van de tocht, met een zwierige zwaai in het water te gooien. De tocht door het Westland was geweldig en het weer was ook prima. Het lukt nog altijd om ons samenzijn te overtreffen, qua gezelligheid en originaliteit. De bemanning en de ladies kunnen weer terugkijken op een super geslaagde dag.

Lady Deborah-Geneviève

Entre-Nous in Hoek van Holland op 14 augustus 2010.

Op 14 augustus 2010 organiseerde de twee inwoonsters van Hoek van Holland, Inge en Adri een uitje. Wij werden eerst met een treintje langs alle bezienswaardigheden van Hoek van Holland geloodst. Daarna was er een brunche bij Restaurant Zwoel een prachtige strandtent. Het weer werkte mee en over de sfeer zullen we het maar niet meer hebben, want die is altijd perfect bij ons clubje. Aan het eind van de middag zijn er nog wat dames gaan wandelen naar de pier en Margreet bleef achter, want die ging een frisse duik in de zee nemen, voordat ze weer op haar stalen ros zou stappen richting Delft.

Lady Deborah-Geneviève

Varend Corso te Delft 1 augustus 2010

Dit keer werd de Entre-Nous in Delft gehouden bij Margreet en Hans. Er werd tevens een braderie gehouden en volgepakt met tassen gingen wij de trein in, in de hoop alles die dag kwijt te raken. Wij werden hartelijk ontvangen door Margreet met thee en een gebakje en de goede sfeer zat er meteen in. Spullen uitgestald op de tafels die al klaar stonden. Nadat we het een en ander verkocht hadden was het inmiddels tijd om in vol ornaat aan de waterkant te gaan zitten, voor de bloemencorso genaamd, Vreemde Vogels, het was prachtig. En ik denk dat het vanaf de boten wel een fleurig gezicht was, al die dames in paars en rood meezingend met de muziek. Het was een beetje gaan regenen, maar Hans had al een groot zeildoek bij de hand wat tussen het huis en de bomen werd gespannen, wat ntuurlijk goed was want iedereen bleef schuilen bij onze kraam. Gelukkig heeft de regen niet doorgezet, zodat Hans de barbecue naar buiten kon zetten. We hebben heerlijk gegeten van het vlees en de heerlijke salades en niet te vergeten het toetje van ijs met zwarte bessen en rode slagroom. Na afloop nog koffie en nog nagepraat en veel gelachen te hebben gingen we weer naar de trein. Gelukkig toch een stuk minder in onze tassen. Hierbij nog een uitzonderlijke compliment voor Margreet en Hans, voor de gastvrijheid en de goede verzorging. En niet te vergeten Jolanda voor het heerlijke toetje. We hebben ervan genoten.

Prinses Sunshine.

(Rieky Pauli)

Solextour door het Westland op 3 juli 2010.

Zaterdag 3 juli 2010, organiseerde Ina en Mariëtte ons uitje. Het werd een solextour door het Westland. Ina´s man Will fungeerde als persfotograaf en dook onderweg op allerlei plekken op met zijn camera. Wij kregen eerst een uitleg over de Solex en hoe deze gestart moest worden. Daarna gingen wij op weg, met voorop een medewerkster van de Solextour en in het midden een man, die op cruciale kruispunten het verkeer stopte. Achter ons aan reed een bezemwagen. We reden langs tuinderijen, door bossen en langs prachtige huizen. Bij de Bosrand aan de rand van het Staelduinsebos kregen we koffie met een heerlijke zelfgebakken appeltaart met veel slagroom. Vandaar reden wij weer langs mooie landelijke plekjes. Bij de campingboerderij Hoeve Bouwlust, alwaar wij een wat sterkere versnapering kregen, begon het zachtjes te regenen. Wij kregen allemaal een plastic cape. De hele rit en het brommen op de solex was zo´n feest dat niemand gemopperd heeft over de regen. Het was een uitje die bijgeschreven kan worden in onze top 3 van uitjes. Voor een ieder die dit nog nooit heeft meegemaakt, het is aan te bevelen en daarom geven wij graag de link door voor Solextours Westland.

www.solextourswestland.nl

Het pand is de moeite waard te bezichtigen, de organisatie perfect en goed voor een ontspannen dagje uit.

Lady Deborah-Geneviève

Entre-Nous bij Brasserie Staal in Rotterdam op 12 juni 2010.

Deze Entre-Nous vond plaats bij Brasserie Staal op de Coolsingel te Rotterdam. Het weer was fantastisch en de tafels waren buiten gedekt. Wat krijgen we toch altijd leuke, spontane reacties op onze outfit. Dit keer kwam er een clubje dames voorbij uit Best, die een vrijgezellenparty hadden. Onze bijzonder ambtenaar, Lenie Wesenhage, heeft deze bruid to be in het huwelijk verbonden, met een niets vermoedende man, die gezellig op het terras met zijn zoon zat. Alle gasten hebben na de huwelijksvoltrekking spontaan het lang zal ze leven gezongen. Deze gezellige middag werd afgesloten bij Capri met een ijsje. Joke onze nieuwe Red Hat, heeft ons gelijk van onze beste kant leren kennen en zijzelf deed lekker mee. Welkom Joke.

Lady Deborah-Geneviève

Entre-Nous bij Jolanda Rijkeboer op 8 mei 2010.

De Entre-Nous vond op 8 mei 2010 plaats in de bedrijfsruimte van onze Benjamin Jolanda Rijkeboer. Voor deze gelegenheid had zij zich als rose kok gekleed. Wij werden ontvangen met een glaasje rose bubbels en een amuse. Vervolgens namen wij plaats aan een lange tafel en het thema van alle lekkernijen was de rose kleur. Het was heerlijk en de chocolade fontijn een groot succes. Aan tafel werd gezongen onder aanvoering van Monique en Annemarie. De opkomst was groot, de sfeer buitengewoon goed en het eten verrukkelijk.

Deborah-Geneviève

Rode Zwier op de Pier. Scheveningen 27 april 2010.

Op een prachtige zomerse dag 27 april 2010, hielden de Red Hats van Nederland de Nationale Conventiedag op de Pier in Scheveningen. 400 Dames gekleed in paars met een diversiteit aan rode hoeden, meldden zich. De gehele Pier was Rood en Paars gekleurd. De dag was perfekt georganiseerd en de Middelbare Meiden brachten een uur lang op de Rode Hoeden gebaseerde grappen en er werd gelachen en uit volle borst meegezongen. Het Red Hat koor was geweldig met hun nostalgische liedjes en buiten werd door de dames gedanst, gelachen, gegeten en gedronken. Het was een lange dag met alleen maar plezier en vermaak. Wat is het toch heerlijk om van deze groep lid te mogen zijn, die zoveel vreugde in ons leven brengt. Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd. Hoera voor de Red Hats Society en zeker voor onze eigen Chapeau-Rouge.

Lady Deborah-Geneviève

5 Ladies van onze Chapter figureerden in de film Majesteit.

20 april 2010 gingen 5 ladies van onze Chapter om 6.44 uur met de trein naar Den Haag om te figureren in de film Majesteit. De hoofdrol (Koninging Beatrix) werd vertolkt door de actrice Carine Crutzen. Wij moesten figureren als publiek in de Ridderzaal, alwaar de Koningin haar troonrede zou houden. Het was een gezellige boel en er was eten en drinken genoeg en allemaal mooi geklede dames en heren. Het zou een lange dag worden en we zijn meer dan 11 uur bezig geweest, maar door de gezelligheid is de dag omgevlogen. Om kwart over 9 in de avond stapten de 5 ladies uit de trein in Maassluis en konden terugkijken op een geweldige dag.

Lady Deborah-Geneviève

Ons bezoek aan Parijs van 9 t/m 11 april 2010.

Om 1 minuut voor 8 in de morgen vertrokken 17 dames van onze chapter met de trein naar Schiedam. De stemming zat er op dit vroege uur al goed in en wij allen waren getooid in paarse kleding en onze rode hoeden. In Schiedam namen wij de metro naar Metrostation Capelsebrug. Daar zagen wij al wat dames die op de bus stonden te wachten. De bus was door het drukke verkeer vertraagd en omdat er een aantal ladies hoge nood hadden, vonden zij een toilet bij de nachtopvang van het Leger de Heils. Onze groep had veel belangstelling en tijdens onze eerste stop gingen wij al op de foto met een Engelse groep jongeren. Ook gepensioneerde brandweermannen uit Amsterdam wilden op de foto.
Onderweg werden wij getrakteerd op allerlei snoepgoed en hartige hapjes, dit was gedurende de hele reis prima verzorgd door Jeannette.
Vanwege de drukte op de wegen hadden we wat tijd verloren en reden wij direct door naar de de Carrousel de Paris in het district Place Pigalle.


Hier hebben wij ontzettend gelachen, het eten was niet echt geweldig en de show was heel zielig, maar daardoor kregen wij het op onze lachspieren. Ria werd op het toneel geroepen en die begon spontaan een Frans liedje te zingen, waardoor wij helemaal niet meer bijkwamen.
Om half 11 arriveerden wij in het hotel en het inchecken ging heel vlot, maar de sleutels waren niet geactiveerd dus velen van ons moesten weer naar beneden om dat te verhelpen. Na nog een drankje in de bar zijn wij allemaal naar onze kamer gegaan.

10 april 2010.

De Queen had gezegd dat we om half 9 voor het ontbijt verwacht werden en iedereen was er zelfs eerder. Een rijk buffet stond op ons te wachten.
Om kwart voor 10 vertrok de bus en kregen wij een stadsrondtour, met een uitgebreide en interessante uitleg van Marian de hostess.
We zagen de Seine, Place de la Concorde, Arc de Triomphe, De Champs Elysées, Notre Dame, het Monument ter nagedachtenis aan Diana wat de eeuwige vlam moet voorstellen, de Pont Neuf, heel veel paleizen en zagen wij de Eifeltoren.

Bij de Notre Dame stapten wij uit om foto´s te maken, de kerk te bezichtigen en wat te wandelen langs de Seine. De tocht ging verder langs heel veel belangrijke geschiedenis plekken, paleizen, en het zwaar bewaakte huis van Sarkozy en zijn vrouw Carla Bruni, een aardig optrekje en tuintje.
Op de Boulevard Haussman werden wij voor 4 uurtjes losgelaten, om te lunchen, en om te doen waar een ieder zin in had.
De bezigheden varieerden van wandelen, terrasje pakken of iets bezichtigen.
3 Ladies is het gelukt om in de Ritz wat te gaan drinken en waanden zich in de wereld der rijken.

Boven op het warenhuis La Fayette was een groot terras wat een prachtig uitzicht over Parijs gaf. Om half 6 stonden alle passagiers voor de bus al netjes te wachten en ondanks het drukke verkeer was de bus prachtig op tijd. Wij hebben overigens niet één keer op iemand hoeven te wachten. Iedereen was steeds weer keurig op het afgesproken tijdstip op de plaats van afspraak.
We reden weer een toeristische route en arriveerden in een wijk met allemaal kleine restaurantjes en daar stapten wij uit de bus, bij het Centre Pompidou.

Wij namen plaats op het terras van een restaurantje en met wat verwarmingslampen erbij was het buiten goed uit te houden. Het eten was een stuk lekkerder dan de dag ervoor en wij waren voldaan en uitgerust voor de volgende excursie.
Wij reden naar Montparnasse.

Daar werden we voor een heel hoog kantoorgebouw afgezet. Dit was het eerste hoge gebouw in Parijs en werd in 1973 gebouwd en is 210 meter hoog. De moderne liften brengen je in 39 seconden naar boven en op een scherm zie je via een webcam hoe snel en hoe hoog je gaat. Toch waren er een paar ladies die voordat de lift zich in beweging wilde zetten, vast zaten in de lift, maar gelukkig bevrijd werden. Het was een benauwde toestand met 21 mensen in een lift. Boven aangekomen was alle leed vlug vergeten door het enorme uitzicht wat geboden werd. Vooral omdat het donker begon te worden en de lichten aangingen was het een prachtig plaatje.
Vandaar reden wij door naar de Eifeltoren en nu vanaf een uitkijkpunt alwaar we een schitterend gezicht hadden op deze toren. Inmiddels was het donker en hadden we een prachtig zicht op de verlichte toren.


Er liepen heel veel venters met kleine Eifeltorentjes als sleutelhanger of beeldjes met en zonder licht en allerlei andere waren die ze wilden verkopen. Om 10 uur werden we verrast door een lichtspektakel, de hele Eifeltoren schitterde door aan en uitgaande lampjes en de laser helemaal bovenin.
Daarna stapten we we weer in de bus en waren we moe en voldaan, maar hadden toch nog puf om nog even in de drukke bar plaats te nemen. De andere groepjes hadden inmiddels ook kennis gemaakt met elkaar en het was dan ook een stuk luidruchtiger dan de vorige avond. Ook kregen we nog een soort karate show van jongelui die in het hotel logeerden en waarschijnlijk in Parijs een demonstratie moesten geven. Dat was een leuke toegift op deze interessante heerlijke dag. Het was al na 12 uur toen wij onze kamers opzochten.

11 april 2010.

Wij werden om half 9 bij het ontbijt verwacht en iedereen was op tijd. Wij gingen om kwart voor 10 weer met de bus weg en onze koffers moesten ook gelijk mee. Ook dit ging allemaal heel vlot. We reden door de nu rustige straten van Parijs en we waren op weg naar de Seine alwaar wij een rondvaart gingen beleven.
Het weer was goed en bijna iedereen zat op het bovendek in de zon.
Onderweg zagen wij clochards die onder de bruggen hele eigen bouwsels hadden om warm te blijven. Ook in de stad zie je ze overal liggen.

We hadden vanaf het water een prachtig uitzicht en door de uitgebreide informatie van Marian, wisten goed wat we allemaal zagen. Deze dag was er niet alleen een maraton in Rotterdam, maar ook in Parijs en wij zagen de hardlopers langs de Seine rennen. Toen wij een paar oranje t-shirts zagen riepen wij Hup Holland en zowaar werd er gereageerd en gezwaaid. En omdat wij opvielen met onze rode hoeden stonden veel mensen die voor de Maraton kwamen, naar ons te zwaaien. Wij voelden ons koninklijk.
De tour duurde 1 uur en na onder 38 bruggen doorgevaren te zijn legden wij weer aan aan de kade. Nu gingen we met de bus naar Montmartre.
Dat was een belevenis voor ons. We kwamen eerst door een druk smal winkelstraatje en werden toen verrast door de prachtige Basiliek Sacré Coeur.

Wij hadden een tankje rode wijn meegenomen en rode bekertjes en met z´n allen gingen wij op de trappen zitten. Wat we toen meemaakten is qua sfeer niet helemaal onder woorden te brengen, maar we proberen het maar.
Voor ons stonden tientallen toeristen ons te fotograferen en toen één van hen vroeg of hij met ons op de foto mocht, begonnen de andere toeristen dat ook te vragen. We gaven de toeristen één van onze hoeden op en knip, knip, knip ging het. Toby riep als de foto genomen werd NEXT please en de volgende ging zitten. Dat was dolle pret niet alleen voor ons maar ook voor de toeschouwers en intussen dronken wij ons wijntje.
We beklommen alle trappen en gingen de Basiliek in waar net een dienst bezig was.
Sommigen ontstaken een kaarsje en wij liepen op onze tenen langs de mensen die de dienst volgden. Hierna verder naar de Place du Tertre. Druk was het daar. Allemaal tekenaars liepen er en ze wilden graag allemaal een tekening van ons maken, maar wij hadden teveel tijd verloren met poseren voor de toeristen. In deze drukke menigte is een rode hoed heel gemakkelijk te herkennen en zo konden wij elkaar goed in de gaten houden. Toen weer al die trappen af en in het smalle straatje werden nog wat souvenirs gekocht.
Nu gingen we in de bus en namen we afscheid van Parijs en reden we de snelweg op richting België en Nederland.
Tijdens deze lange rit ontpopte Monique zich als een kenner en zangeres van leuke liedjes, die zij geleerd heeft tijdens haar padvinder jaren en bij ons liepen de tranen over onze wangen door haar mimiek. Ook hebben we een liedje van haar proberen aan te passen om daar een Chapeau-Rouge lied van te maken en dat gaf ook hilarische momenten.
Onderweg nog 2 tussenstops gemaakt. Wij wilden met de chauffeur en de hostess op de foto en voor de grap hebben we lootjes gemaakt voor wie er naast Ger de chauffeur mocht staan. Dat was dolle pret. Jeannette stelde haar hoed ter beschikking om te grabbelen en Anna en Jolanda Maasdijk waren de gelukkigen. Jeannette deed haar hoed weer op met de lootjes erin.
Rond 8 uur arriveerden we in Capelle en namen we afscheid van Ger en Marianne, die voor ons deze dagen zeer waardevol waren.
Op het perron deed Jeannette niets vermoedend haar hoed af en alle lootjes vielen eruit.
In de trein van Schiedam naar Maassluis hadden we nog contact met jongelui, waarvan één het hoedje van Jolanda Maassluis had gekregen.
Om 10 over 9 gingen de laatsten uit de trein in Maassluis West en na afscheid van elkaar genomen te hebben gingen we allemaal voldaan naar huis.
Dit was een ontspannen reis met héél veel plezier, om het kort te zeggen alles, maar dan ook alles zat mee.

Lady Deborah-Geneviève

Ladies Night in de Koningshof, Maassluis 31 maart 2010.

Een kleine selektie van ons clubje nam deel aan de Ladies Night in de Koningshof. De afwezigen zullen er spijt van krijgen, wanneer ze onze verhalen horen, want het was een geweldige avond. Om kwart voor 7 werden wij begroet met een kop koffie en iets lekkers erbij. Daarna gingen wij het theater in voor een vrolijke film "The Proposal". Er galmden lachsalvo´s door de zaal. Aan onze stoel hing een tasje met een flesje water en popcorn en gedurende de gehele film, ritselde het gezellig in de zaal. Na de film kregen wij een glasje bubbels. Nu konden we langs tafels lopen waar verscheidene onderneemsters uit Maassluis hun waren aanboden. Wij gingen onderwijl op de foto bij een roze Fiat. Daarna was er een modeshow van Modehuis Daan met hun zomercollectie. Na de modeshow was er nog een optreden van een zanger en zangeres en liepen wij wat rond en dronken een glaasje. Om half 12 was het afgelopen en bij de uitgang kregen wij nog een goodiebag met heel veel leuke spulletjes erin. Wij waren zeer onder de indruk van de geweldige organisatie door 2 dames en over alle sponsoring van de Maassluise middenstand. Het was een avond waar we met een glimlach op terug kunnen kijken.

Lady Deborah-Geneviève

Bezoek aan Gouda op 20 maart 2010.

Dit keer begin ik met Cocky en Rietje te complimenteren namens alle ladies, voor de perfecte organistatie van deze erg gezellige dag in Gouda. CHAPEAU ! ! ! Om 11 uur kwamen wij bij Van Vliet´s siroopmakerij, alwaar wij werden ontvangen met koffie en heel veel lekkere zoete lekkernijen uit eigen keuken. We werden meegenomen naar de siroopwafelmakerij en kregen aldaar uitleg over hoe een stroopwafel (zoals wij die noemen) van het begin tot het einde gemaakt wordt. Na deze uitleg mochten wij allen zelf een stroopwafel met de hand maken en dat bleek heel leuk werk te zijn. Hierna liepen wij door het pitoreske Gouda om een voortreffelijke lunch te gebruiken. Na de lunch gingen wij in groepjes uiteen en ieder genoot en deed inkopen. Om 4 uur verzamelden wij ons weer bij Restaurant de Zalm en konden vanwege het lekkere weer buiten op het terras uitpuffen. Wij bekeken alle aankopen die variërden van appels, tot olielampen, mooie kleding, handgemaakte kettingen tot mooie nieuwe rode hoeden. Na deze show vertrokken wij voor de trein naar huis. Wij waren voldaan, blij en dankbaar voor de super geslaagde, gezellige dag.

Lady Deborah-Geneviève

Middelbare Meiden Een Illusie Rijker, in het Schuurkerkje te Maassluis.

Vrijdag 12 maart 2010 hadden wij een uitje naar het Schuurkerkje in onze stad Maassluis, voor een optreden van de Middelbare Meiden, met als thema Een Illusie Rijker. Het was weer een drukke en vrolijke boel op het toneel en er werd veel gelachen. De kleine zaal werd opgefleurd door alle rode hoofdtooien. Na de voorstelling werd er nog even nagebleven voor een drankje en om even bij te praten.

Lady Deborah-Geneviève

Wijnproeverij en Raclette eten bij Lady A3 in Hoek van Holland.

27 februari waren wij uitgenodigd bij Lady A3 in haar nieuwe huis in Hoek van Holland. Zij was zojuist voor de 4de keer Oma geworden van kleindochter Puk en dat werd door ons ook even bedacht met een klein cadeau. Na het bezichtigen van het huis hield Adri een uitleg over de wijnen, die zonder dat zij er iets mee te maken heeft, de naam Petri draagt. Wij begonnen met een lichte witte wijn en eindigden met een pittige rode wijn. Tevens genoten wij van een heerlijke raclette met toebehoren. Lady Marie-Louise gaf ons een komische voordracht in het Vlaams en iedereen luisterde met aandacht. De opkomst was weer groot en wij allen kunnen terugkijken op een bijzonder geslaagde middag.

Lady Deborah-Geneviève

Entre-Nous op 30 januari 2010 bij Intratuin te ´s Gravenzande.

Deze keer vond onze Entre-Nous plaats in ´s Gravenzande bij Intratuin in het restaurant gedeelte, alwaar wij een High Tea genoten. De tafel was elegant gedekt en de zoete en hartige hapjes gingen er in als koek. En wie zit er niet te wachten op de 2 JoYo´s, zij hadden wederom een spetterende entree met hun outfit. (zie de foto´s).

Na nog wat geshopped te hebben en na het passeren van de kassa, ging een ieder weer huiswaarts.

Lady Deborah-Geneviève

Nieuwjaarsborrel op 9 januari 2010.

Op zaterdag 9 januari, vanaf 4 uur in de middag, hield Chapeau-Rouge een Nieuwjaarsborrel bij één van de leden van de chapter. Het was een gezellig samenzijn en de opkomst was groot. Er werd gedronken en gegeten en op de tafel stonden heerlijke hapjes. Natuurlijk had Jolanda weer een geheel eigen creatie op haar hoofd. Dit keer een omgekeerde lampenkap, met oud vuurwerk erop. Queen Florence blikte even terug op 2009 en vooruit op 2010. Daarna werd het een gezellig samenzijn, voor sommigen tot laat in de avond.

Lady Deborah-Geneviève

Kerststukken maken en aansluitend de verjaardag vieren

van onze Queen Florence ten huize van Lady Annabel.

19 december hadden de Lady´s van Chapeau Rouge Maassluis een totaal ander uitje dan gewoonlijk. Er moesten kerststukken gemaakt worden. Een gezellige ambiance en spullen in overvloed, resulteerde in creatieve resultaten. Tijdens het freubelen werden de Kerstliederen in stijl meegezongen. Nadat de lady´s allen vol trots hun zelfgemaakte stuk mee konden nemen, werden bij Lady Annabel in haar sfeervolle huis de glazen klaargezet voor de verjaardag van Queen Florence. Hier kwamen nog een aantal Lady´s bij, die niet bij het maken van het kerststuk maken aanwezig waren. Onverwachts kon de Queen ook nog wat cadeaus uitpakken en werd het een hele gezellige namiddag. Na alle beste wensen voor het nieuwe jaar gingen de lady´s naar huis.

Lady Deborah-Geneviève

Entre-Nous Free Golf Vlaardingen 28 november 2009

28 november was het weer zo ver, onze gezellig Entre-Nous en dit keer binnen bij Free Golf. De tafel was gezellig gedekt en er werd weer veel bijgepraat. Onze benjamin Jolanda kwam dit keer binnen met haar naamgenoot als Sinterklaas en Piet en deelden strooigoed uit verpakt in een paars geborduurd servet. Rond 3 uur zijn wij naar een van de mooiste tuincentra van het Westland gegaan "De Plataan", alwaar één van onze Red Hats Nanny werkt en zodoende nooit op onze Entre-Nous aanwezig kan zijn. Zij was blij verrast en wij ook van alle mooie dingen die wij zagen. In het gezellige restaurant nog even wat gedronken en rond half 5 werd dit gezellig samenzijn beëindigd

Lady Deborah-Geneviève

1 Jarig beststaan van Chapeau-Rouge Maassluis.

Zaterdag 7 november 2009 vierde Chapter Maassluis haar 1-jarig bestaan, met voorafgaand aan de voorstelling van Brigitte Kaandorp een diner bij Restaurant Humphreys aan de Wilhelminahaven. Na heel wat gedoe bij het nieuwe Metrostation van Rotterdam Centraal, om enige OV-kaarten te up-graden, en onderweg wat meer leden van de chapter op te pikken, kwamen wij in dit prachtig gelegen restaurant aan. Onze Benjamin Jolanda verraste ons ook dit keer weer met een zeer originele outfit en zij had haar creativiteit ook gebotvierd op paarse schorten, waarop het logo van de Red Hats geborduurd was en onze Red Hat namen. Tevens had zij voor ons een eigen vlag gemaakt waar wij allen heel blij mee waren en deze zeer vaak hopen te gebruiken. In het Nieuwe Luxortheater werden wij verrast door een fluitje wat wij ontvingen bij de ingang. Bij aanvang van de show moesten wij allen Land of Hope and Glory toeteren en daarmee was de sfeer gezet. Een avond vol van lachen, herkenning en bewondering voor Brigitte Kaandorp die onvermoeibaar haar show neerzette. Onze inmiddels gekroonde Queen heeft ons een hele speciale avond bezorgd.

Lady Deborah-Geneviève.

Viswijvenkoor Sootjevisch met onze Lady Marie-Louise op 23 september 2009.

In de Immanuelkerk te Maassluis trad het Viswijvenkoor Sootjevisch op met één van onze Red Hat Ladies Annemarie. Zij werden bijgestaan door de Maeslantzangers. De cheografie, de begeleiding en de klederdrachten uit verschillende Nederlandse steden droegen bij aan een zeer geslaagde avond. Burgemeester Karstens en Wethouder Scheerstra wilden graag met ons op de foto. Zij waren zeer benieuwd waar wij voor stonden en hebben hen uitgelegd dat wij dames zijn van boven de 50, die nog niet achter de geraniums willen zitten. En dat ons motto is "niet zeuren".

Lady Deborah-Geneviève


Entre-Nous 26 september 2009.


Deze keer vond onze Entre-Nous plaats bij Free Golf Vlaardingen.
Wij boften met het weer en konden de hele middag buiten op het terras zitten, met uitzicht over de golfcourse.
De menukaart kon onze goedkeuring wegdragen en werd uitvoerig bestudeerd. Onze Queen Florence deed haar mededelingen en gaf ook wat keuzemogelijkheden om ons 1 jarig bestaan op 7 november a.s. te vieren. Onze benjamin Jolanda zorgde wederom voor een spektakel, door met een golftas op haar rug te komen inclusief petje met golfballen en teetje en kruk. De kruk vanwege de handicap die golfers allemaal hebben. Wij werden ook nog getrakteerd op gezang van een carnavalsvereninging die tijdens hun borrel allen alleen maar cola of water dronken.
We gingen weer allemaal blij naar huis, omdat het super gezellig was geweest.

Lady Deborah-Genevieve

CHAPEAU VAN BUREN (20 SEPTEMBER 2009).

Rond 10 uur carpoolden wij naar Buren en door al het gebabbel in de auto's waren wij er zo.
Buren een klein pitoresk stadje had goed zijn best gedaan om er feestelijk uit te zien.
Praalwagens met o.a. fruit en muziekanten in de straatjes en veel kraampjes.
Bij de kraampjes waren schilderijen, hoeden en veel toebehoren om de hoeden op te pimpen.
De creatieve papillen begonnen bij ons te prikkelen en er is dan ook het een en ander aangeschaft.
In een restaurantje op de eerste etage gebruikten wij de lunch en hadden zo van bovenaf een goede kijk op alles wat voorbij trok. Veel kleurijke hoeden van, zowel dames als ook de heren, lieten zich zien.
Het was zo een gezellige dag dat wij later dan gepland richting Maassluis reden.

Lady Deborah-Geneviève

Beelden aan Zee Scheveningen.

Op zaterdag 29 augustus hadden wij weer een uitje. Dit keer was het georganiseerd door 2 dames van onze chapter en zij lieten ons kennis maken met Beelden aan Zee in Scheveningen. Wij verzamelden bij het Sonnetje en carpoolden naar Scheveningen. We begonnen met een kopje koffie met iets erbij. De heer Coole was onze gids en hij heeft ons werkelijk op een voortreffelijke wijze kennis laten maken met de werken van Marino Marini, Giacomo Manzù en Gerrit Bolhuis. Het was fascinerend. Veel te vlug was dit afgelopen en kregen wij een eenvoudige maar heerlijke lunch. Het weer werkte mee en na de sprookjes beelden buiten nog even bekeken te hebben, zijn wij neergestreken op een terras op het strand voor een wat sterkere versnapering. Er kwam nog een groepje jongemannen voorbij, die een vrijgezellenparty hadden, omdat het feestvarken op 17 september a.s. ging trouwen in Las Vegas. Via de altijd gezellige boulevard zijn wij teruggelopen naar de garage. Wederom hebben wij van een culturele dag genoten met plezier als toetje.

Lady Deborah-Geneviève

Entre-Nous in het Sonnetje op 15 augustus 2009.

Op 15 augustus 2009 beleefden wij alweer onze 5de Entre-Nous.

Adri, Ineke en Mariëtte waren langs Maassluis gevaren met de Rotterdam en de thuisblijvers, dus uitzwaaiers, waren heel benieuwd hoe ons afscheid aan de wal was ervaren. (zie foto´s) Margreet kwam weer als vanouds op haar tweewieler, in haar bijna gele trui. Zij moest ook weer op tijd weg, want ze ging nog even op de fiets naar Katwijk. Wij vielen bij die gedachten al in katzwijm, maar Margreet stapte fris en monter op haar stalen ros. Wat waarderen we dat toch.

Onze Benjamin (-50) Jolanda, deed haar entree met een spectaculaire roze pruik en wij smolten bij het aanzien hiervan. Dan kan je alleen maar zeggen Jolanda chapeau voor jouw entrance.

Na wat dienstmededelingen van Queen Florence konden wij nog lang nagenieten van elkaar, de gezelligheid en de sapjes. Het is iedere keer weer een feestje en kijken uit naar onze volgende Entre-Nous.

Lady Deborah-Geneviève

18 juli Delft.

In deze vakantietijd had een kleine helft van onze ladies zich opgegeven voor een tochtje Delft. Vaak hadden we een stralende zon, maar vandaag was het regen en regen.
Punt van samenkomst was station Delft, waar Ank ons al op stond te wachten.
Alle dames hadden zich voldoende tegen de regen gewapend en met rode hoed en parapluie
was het zowiezo een vrolijk gezicht; dat vonden de dames en heren van de keramiek markt
op de Grote Markt ook. Daar wilden we later op de dag beslist even kijken, maar eerst op naar de koffie met en daarna onze afspraak met de Stadgids.
Van de regen hadden we niet zo veel last, want de weg van koffie halte / Nieuwe Kerk was maar een paar stappen. En van wat we dachten te kennen, kon onze supergids nog zo veel meer vertellen.
Over het mooi uitgewerkte graf van Prins Willem III en dat ook Hugo de Groot hier is begraven.
Het interieur zien op t.v bij een koninklijke begravenis of zo, bezoekend is een groot verschil.
De tijd vloog om en voor we het wisten was het al weer tijd voor de luch in Kleijweg’s Stads- koffiehuis. Vol, gezellig, lekker en met superslim marketing item: Heeft u een goed idee of suggestie laat het ons weten. Maar ook :
wilt u op uw verjaardag een leuke verrassing, vul dan uw gegevens in. En wat blijkt :
Laten we nu allemaal op 7 november jarig zijn, weliswaar verschillende jaren maar toch !!!!

Goed: na de voortreffelijke lunch stond onze gids weer paraat voor het vervolg en nu naar de Oude Kerk. Deze is wit gepleisterd en lijkt veel lichter dan de Nieuwe kerk. Hier is niet veel meer te zien van het oorspronkelijke interieur ( stadsbranden en later de beeldenstorm) maar de fraai bewerkte preekstoel uit 1548 heeft het overleeft. Er is veel lege ruimte in deze kerk, zo heb je een heel goed beeld op de mooi uitgehouwen grafstenen.
Er zijn wel 400 mensen begraven in deze kerk, waaronder zeer beroemde Delftenaren zoals: de zeehelden Piet Hein en Maarten Tromp, de natuurwetenschapper Anthony van Leeuwenhoek en de schilder Johannes Vermeer.

Hierna komen we buiten en hoera de zon laat zich een beetje zien en wat merken we: Delft is een toeristen stad. Nu hebben de toeristen gezien dat de mensen in Nederland niet meer op klompen lopen, maar met rode hoeden. Iedereen wilde een foto van ons maken en graag met henzelf er ook op.

Nog een kort bezoek aan het Prinsenhof, met eerst een groet brengen aan Willem III in de tuin en daarna even naar binnen, waar de boeiende uitleg van de gids over het schilderij ons veel leerde.
Het was dus weer een geslaagde dag.
Nog een drankje en voor de liefhebbers de keramiek markt, werd het tijd om de trein te halen.
Even rennen dan halen we het ………..net niet dus. Niet getreurd we nemen de volgende.
Onze Queen gaf een bbq thuis, moest nog vlees rijgen, dus kreeg het een beetje benauwd. Wij lachen natuurlijk, maar goed 15 minuten kan er nog wel bij. Komen we in Schiedam, de trein rijdt langzaam, langzamer en …….rijdt door. Lachsalvo´s !!! Op naar Rotterdam. Vooruit dan maar, wellicht zullen we dezelfde trein kunnen pakken die we anders in Schiedam hadden kunnen nemen. Dat denken jullie ook ?? nou vergeet het maar we zagen juist de achterkant van de trein, maar …………. gelukkig kwam er nog eentje na…………. 15 minuten.
Troost: hoe later op de dag hoe mooier weer dus goed voor de bbq.

Sinceres salutations:
Baronesse du Cheque (Jeannette)

Entre Nous in Schipluiden op 4 juli 2009

Wat hebben we toch een goed leven bij de Red Hat Society.

Een zonovergoten terras aan het water, heerlijk wijn, zalige salades, goed belegde broodjes en een gezelschap die niet van zeuren houdt.

Bij het Sonnetje verzamelden een stel lady’s en in een konvooi reden we naar Schipluiden waar we op het pontje stonden te wachten.

Gelukkig dat we even moesten wachten, want onze race muis Margreet kwam daar toch aan scheuren in haar wielrenners outfit, en kon tegelijk met ons op het pontje mee.

We kregen weer een prima plekje en natuurlijk de nodige aandacht van andere mensen..

Ja ,ja zelfs boten met mannen kwamen aanleggen en bij ons in de buurt op het terras zitten en zij kregen toch een Aria van ons te horen,

Want twee lady’s ,te weten Ina en Margreet, hadden 2 magnifieke liedjes gemaakt.

We begonnen op de wijs:”En ik heb je voor het eerst ontmoet”van lady Ina en jawel het mannenkoor op de achtergrond deed uit volle borst mee.

Maar Chapeau Rouge was na één lied niet klaar, nee, nee, daar kwam het lied van Margreet op de wijs van:”Wij zijn zonnige zussen”en ook deze keer deed het achtergrond koor uit volle borst mee.

Voor de thuisblijvers geen paniek, teksten zijn nog jaren te verkrijgen bij de Queen, want die had stapels afgedrukt. Onze hartelijke dank nog daarvoor Queen Florence.

De stemming bleef ongelooflijk ontspannen en de lachsalvo’s klonken tot aan de overkant.

Maar waar je ook bent , er zijn altijd mensen die als eersten opstappen en dat gebeurde ook vandaag.

Ze gingen daar met het pontje mee richting Vlaardingen en de “plakkers” hadden weer lol want we gingen op hetzelfde pontje mee terug, alleen wij gingen niet eerst naar Vlaardingen, maar stapten op en gingen direct mee terug.

Het moet me van het hart dat de Lady’s die al op het pontje waren het heeeeeeeeeeeeeeeeeel sportief opnamen. Mijn rode hoed hier voor af!!!!

Er wordt natuurlijk nu gedacht dat het verhaal af is . Oh nee thuisfront , nog niet hoor, want zoals ik in het begin al schreef , onze race muis Margreet moest zich weer verkleden in haar wielrenners kloffie en waar kan je dat eigenlijk doen , wanneer je op een dijk staat waar Jan en Alleman voorbij fietst of loopt.

Juist ja , gewoon op de dijk in de natuur. Maar hoe kan je dat dan doen ,zonder gezien te worden. Alweer juist, ja wij met ons allen als een kring er omheen en dan zingen.

Iedereen keek naar ons (je zag ze denken, wat een dwazen en eigenlijk hadden ze ‘t een ietsie pietsie gelijk) en niemand keek naar Margreet.

Maar ook aan deze verkleedpartij kwam een eind en ook aan onze geweldige ontspannen en vrolijke Entre Nous .

De volgende Entre Nous mag best nog een keer hier gehouden worden. Wie weet op 15 augustus.

Het juf zijn zit in mijn bloed, dus kan ik het niet laten om een beetje huiswerk mee te geven, maar wat zouden jullie mij verrassen wanneer iedereen ,de volgende keer, de liedjes uit hun hoofd kent.

En wie weet , hebben we dan weer zo’n leuk achtergrond koor.

Voor degene die nog met vakantie gaan, geniet ervan. Ik laat de pen een paar weken rusten.

Want ik heb alle tijd nodig om mijn koffers te gaan pakken. (ha ha ha)

Tenslotte wil ik toch een goed figuur slaan, als afgevaardigde van Chapeau Rouge.

Ik probeer mailtjes onderweg te sturen, waar ik het wel en wee van de reis zal verslaan

Liefs majoor Jetje. (spaties heb ik weggelaten, anders paste het niet op één blad)

Paardentram Breda, 13 juni 2009.

Met rond de 9 dames vertrokken we per trein naar Breda.
De stemming(hoe kan het ook anders) zat er direct in en ……… het weer ook.
Naarmate we Breda naderde werd het weer steeds aangenamer.
In Breda stonden de twee organiserende dames Nelleke en Karin al op ons te wachten.
Na een hartelijke één kus elkaar begroet te hebben liepen we naar de paardentrein.
We werden heel goed geïnformeerd door de zeer aardige gids..
Het was geweldig leuk om Breda zo in een paardentram zittend en luisterend naar de gids te zien.
Na ruim één uur rond gereden te hebben, met onderweg veel bekijks van de mensen gingen we lunchen bij de haven.
Een heerlijk lopend buffet stond er voor ons klaar en daar hebben we echt van genoten.
Als toetje gingen we nog even op het terras zitten en van de zon genieten.
Na wat voorstellen togen we toch even de stad in, want er waren een paar pijnlijke voeten onder ons die naar een open slippertjes snakten.
En weer geluk want de slippertjes werden gevonden en het volgende terrasje ook.
Wat een bekijks hadden we overal. En wat een leuke reacties van de mensen en wat een vragen en wat een…………………… kortom AANDACHT hebben we weer genoeg gehad en de stemming (dat kan je bijna niet geloven) werd nog leuker.
Rond 17.00 uur gingen we richting station, want we wilden gaan eten in Rotterdam.
En kijk………….. wie stond daar te wachten op ons bij de trein????????
Ja. Ja de conducteur die we op de heen weg hadden.
Wat straalde hij (of is dat mijn eigen invulling?) naar ons. Hij had het wel naar zijn zin bij ons en laten we eerlijk zijn WIE nou NIET?????????????
Onze super Queen kwam op de terug reis met het geweldige idee om een lied voor onze chapter te maken. Wel dat was niet tegen dovemans oren gezegd. Margreet haalde direct haar talent naar boven en ging daar met een egard en originaliteit met behulp van andere ladies een aantal fantastische regels maken, en ……….voor de ongeduldige we moeten nog even wachten tot het uiteindelijke resultaat klaar is.
Maar tijdens deze geweldige spontane en creatieve oefeningen stroomden de tranen uit de ogen en waren de wangen van sommige wat paars,blauw, groen etc gekleurd.
In Rotterdam aangekomen scheen de zon nog steeds overvloedig en Margreet (ja ja alweer) had een prima idee om bij Floor te eten.
Daar zaten we dan in de tuin te genieten. We kregen een super bediening en alles smaakte fantastisch.
Het was weer een grandioze dag met heel veel indrukken. Veel geleerd, zelfs onze Queen ontsnapte daar niet aan en …………kan alleen namens mijzelf spreken rond 22.00 uur kwam ik total loss thuis met nog de kramp in mijn kaken van het lachen.

Lady red hat Jetje of voor de insiders Majoor Jetje

Italië Fair 15 mei 2009.

Rond 9 uur werd er bij Lady Red Hat Jetje verzameld om naar Haarzuilen te gaan.
De stemming zat er al direct in. Het weer zag er niet rooskleurig uit, maar een van de ladies wist nog een liedje uit haar kindertijd om het zonnetje te laten schijnen.
En waarachtig ja hoor de zon ging inderdaad schijnen en wie de tekst graag wil weten kan bij de Queen terecht
Ook andere liedjes werd door dezelfde lady gezongen wat gepaard ging met heeeeeeeeeeel veel lachen.
Jullie merken dus al dat we in een uitgelaten stemming Haarzuilen bereikten en ................. als klap op de vuurpijl mochten we helemaal vooraan parkeren(invaliden parkeerplaats) omdat we gehandicapte Jetje bij ons hadden.
Onze eerste indruk was direct heel positief. Wat een prachtig kasteel is dat zeg en wat een grote fair.
We hebben onze ogen uitgekeken en .......................... onze monden waren zelden leeg. Wat konden we veel proeven.
Vooral het tentje waar je voor 2 euro 5 glaasjes wijn kon proeven en 2 hapjes. Dat was bij ons wel een goed adres.
En het is weer niet te geloven maar er waren weer ladies onder ons die meer glaasjes en/of meer hapjes voor die prijs kregen.
Want succes hadden we die dag hoor
Hele leuke reacties en spontane kletspartijen. Zelfs dachten sommigen dat we zouden gaan optreden.
Maar we hebben in iedergeval onze stempel achtergelaten l
Was het niet door onze aanwezigheid, dan wel door onze aankopen.
De aankopen varieerden ook enorm, van een enige rode hoed naar een pan( wat zal sonja bakker trots zijn) naar flessen wijn en paarse veren.
Kortom er waren uitdagingen genoeg om je geld kwijt te raken.
Rond zessen waren we weer in Maassluis.
Een voldaan en vooral een positief gevoel hadden we van deze dag. Chapeau voor dit uitstapje en zeker voor herhaling vatbaar en dan hoop ik dat de andere ladies ook meegaan
Want een dagje Italié zo aan het eind van de week is een mirakels fijn gevoel
Rest mij nog één heel belangrijk ding
Ik wil via dit stukje nogmaals Lady Deborah-Genevieve heel hartelijk bedanken dat ze ,met haar zeer pijnlijke teen, toch de kracht en doorzettingsvermogen
had om mij de hele dag in de rolstoel te duwen.
Waanzinnig gewoon en mijn hand is klein, maar mijn dank is groot.!!!!!
Zou het heel fijn vinden om zaterdag a.s in het Sonnetje je een wijntje te mogen aanbieden en dat je die dan wel accepteert.

Warme groetjes en tot gauw.

Lady Red Hat Jetje.
Verslag van de Landelijke Conventie van de Red Hat Society, georganiseerd door de Arnhemse (L)Uitjes in Arnhem d.d. zaterdag 25 april 2009.

Het was de bedoeling dat wij - Rietha, Gina, Jeanette en onderstaande - de trein van 07.47 uur vanuit Maassluis Centrum zouden nemen, maar aangezien we door omstandigheden deze trein misten, was er, om de aansluiting naar Breda te halen, nog als enige mogelijkheid met de auto naar Rotterdam te gaan en gelukkig was Jeanette zo bereidwillig en vriendelijk te willen rijden. Als een soort vrouwelijke Niki Lauda heeft zij ons naar Rotterdam gereden (heel hard dus) en daar wachtte ons op het perron van de trein naar Breda een verrassing in de vorm van onze mede Red-Hatter Yolanda. Zij stond ons daar op te wachten - reeds in gezelschap van Ank, Riekie, Rietje en Annemarie - met thee en koffie en vervolgens kregen we allemaal ook nog een tasje mee dat een heerlijk ontbijt bevatte - bestaande uit een croissant, een flesje sinaasappelsap, boter, jam en een lekker gekookt eitje - dat we ons uiteraard goed hebben laten smaken. Een geweldig leuk idee. Chapeau (maar nog niet rood) voor Jolanda!!!

In opperbeste stemming vertrokken we vervolgens naar Breda waar we overstapten in de trein naar Arnhem aangevuld met Karin en Nelly. Toen waren we met zijn tienen en voor die dag dus compleet. Uiteraard kregen we weer veel - voornamelijk positieve opmerkingen - over onze outfit. We zaten in ieder geval met gezellige mensen in de trein. In Arnhem aangekomen waren de rode hoeden op het station niet meer van de lucht en tezamen met al deze rode hoeden hebben ook wij ons in de onderaan de zestig treden tellende trap (zestig treden die we eerst al waren opgelopen) wachtende menigte rode hoeden gestort, begeleid door de vrolijke muziek van een soort carnavalsorkest.

Het was geweldig leuk om te zien en mee te maken hoe we vervolgens als een rood met paars lint met de muziek voorop naar de plaats van bestemming, de Eusebiuskerk, wandelden. Je keek je ogen uit naar de verschillende uitdossingen. Daarbij was het ook nog eens prachtig zonnig weer hetgeen de feestvreugde alleen maar verhoogde. Rietha had in haar hoedanigheid van Queen een bordje met het woord ‘Maassluis’ erop gekregen en zij kweet zich keurig van haar taak door het bord goed zichtbaar vast te houden. In de kerk aangekomen kreeg iedereen een badge met zijn naam en persoonlijke dagtitel erop. Ieder van ons had een andere titel; je was jonkvrouw of koningin of edelvrouw of barones of hertogin of zelfs keizerin enz., te veel om op te noemen. Origineel bedacht en later zou blijken waarom dit was gedaan. We konden koffie en thee met een gevulde koek halen waarna de burgemeester – volgens haar eigen woorden een toekomstige Red Hatter - de dag opende, gevolgd door een welkomstwoord en een uiteenzetting van het verloop van de dag door de Queen van de organiserende Arnhemse (L)Uitjes

In het midden van de kerk waren ronde tafels geplaatst met daarop per tafel een bordje met een van de voornoemde titelnamen en bordje met de naam van de Arnhemse gastvrouw. Rondom het schip van de kerk stonden stoelen in twee rijen met de zittingen tegenover elkaar.

De spits van de dag zou worden afgebeten door een spelletje speeddaten en hiervoor moesten alle chapters naast elkaar plaats nemen zodat men dus altijd tegenover vrouwen van een ander chapter kwam te zitten.Vervolgens moest iedereen op een sticker haar hobbies, liefhebberijen, dagelijkse bezigheden enz opschrijven. Na het opplekken van deze sticker kon het speeddaten beginnen. Er ontstonden gezellige gesprekken; deze konden natuurlijk niet uitblijven want een Red Hatter die haar mondje niet kan roeren , bestaat niet. Bij een gongslag moest je een plaats opschuiven en kon het volgende gesprek beginnen. Persoonlijk vond ik de tijd tussen de gongslagen te lang waardoor je uiteindelijk minder mensen te spreken had gekregen dan effectief zou zijn geweest. Maar het idee was zeker leuk. Opvallend was dat er toch wel veel vrouwen zijn die zich met hetzelfde bezig houden zoals bridgen, tennissen, lezen, reizen, golf enz. en er maar weinig originele hobbies naar voren kwamen. Ook oppasoma’s, waar ik overigens zelf niet bij wil horen, waren er in zeer, zeer grote getale.

Na het speeddaten moest iedereen aan haar eigen tafel plaatsnemen zodat men dus met titelgenoten aan een tafel zat. Zelf was ik een edelvrouw en zat aan een tafel met bijzonder gezellige en originele andere edelvrouwen. Aan gespreksstof en heel veel lachen dus geen gebrek. Aan deze tafel werd ook de lunch geserveerd die bestond uit drie broodjes (kroket, kaas en ham) en melk of karnemelk en een banaan. Uiteraard was er ook wijn te krijgen maar daar moest natuurlijk voor betaald worden wat voor de meeste Red Hatters absoluut geen belemmering vormde.

Na de lunch zou er een Karaoke D.J. komen en we moesten dan ook per tafel drie liedjes kiezen waarvan we er uiteindelijk een zouden karaoke-zingen (ik weet niet of dit een goed woord is). Van deze activiteit kwam niet zo heel veel terecht. Het begon prima, de stemming zat er aanvankelijk wel heel goed in, er werd gezongen, geklapt en gedanst maar een en ander duurde veel te lang waardoor het wat chaotisch en herrie-achtig werd. Succesievelijk verdwenen er dan ook diverse chapters voor een tijdje de stad in. Degenen die waarschijnlijk uiteindelijk het meest van het karaoke-zingen hebben genoten, waren de organiserende Arnhemmers zelf.

Er stond ook nog een speakers-corner op het programma, maar daar is helemaal niets van terecht gekomen.

Ons chapter is ook nog even de kerk ontvlucht, maar eigenlijk al op een te laat tijdstip in de middag want het begon al wat kouder te worden. Dit belette ons echter niet om van een lekker ijsje te genieten. Na terugkeer in de kerk was het tijd voor de verloting van door de leden van de Arnhemse (L)Uitjes gefabriceerde schilderijen van uiteraard: een dame met een rode hoed. Deze hingen al de hele dag aan de steunberen van de kerk. Er waren hele leuke exemplaren bij en Gina was zo gelukkig er een te winnen. Stiekem waren we allemaal een beetje jaloers (niet echt natuurlijk, het schilderij is haar van harte gegund).

Na dit gebeuren was het tijd voor het diner en zat je weer bij dezelfde vrouwen aan tafel als gedurende de lunch. Ook het diner zag er perfect uit. Het was een lopend buffet bestaande uit een tafel met daarop verschillende soorten pasta’s met gehaktsaus en/of kaassaus en/of champignonsus, uit een saladebar aangevuld met diverse soorten brood en uit een rauwkostbar. O ja, en ook nog iets met vis. Al met al prima verzorgd en erg lekker.

Na afloop van het diner waren we het wel een beetje zat en wilden we naar huis. Karin en Nelly waren al vertrokken. Het duurde echter wel even voordat de rest van ons chapter weer compleet was, zodat een kopje koffie c.q. thee nog even door enkelen van ons kon worden genuttigd.

Daarna werd de terugreis aanvaard. Deze keer niet via Breda maar via Utrecht, vanuit Utrecht met de bus naar Woerden en vervolgens weer met de trein naar Rotterdam. Rond 22.45 uur stonden we weer op Maassluise bodem. Al met al een hele leuke dag, zeker voor herhaling vatbaar, maar de invulling van de dag had wel wat gestructureerder gekund. Met elkaar hadden we het in ieder geval supergezellig.

De spreekwoordelijke beste stuurlui staan uiteraard altijd aan wal dus al met al toch een hele grote Chapeau Rouge af voor de Arnhemse (L)Uitjes.

Dicky

Middelbare dames in de stijgers.
Alleen de titel al gaf ons het idee dat dit een geweldige cabaret avond zou worden en……..
inderdaad we hebben enorm genoten en vooral gelachen.
Maar laat ik bij het begin beginnen, want dat is toch leuk voor de lezende ladies toch?
Rond half acht stapten we in vol ornaat in de trein. Een leuke conducteur, die ons precies vertelde hoe we met onze kaartjes om moesten gaan(stempelen en zo) en dat namen we zoals ladies behoren te doen, in dank af.
Uiteraard hadden we onderweg weer hele leuke reacties van mensen en dan wil ik er toch eentje echt uit lichten, omdat dat toch wel leuk voor de NS is. (een soort reclame bedoel ik)
Onze Queen, een gerespecteerde dame toch, die jullie allemaal goed kennen, die kreeg van een vrouwelijke machiniste toch een veeg uit de pan!!!!!!!!!!
Op een zeer onaantrekkelijk manier (letterlijk en figuurlijk) vond ze dat de Queen haar mond moest houden ………..en dat wij capabel genoeg waren (he Marry?) om zelf het woord te voeren.
Gelukkig dat we net hadden gehoord dat er in het AD een stukje over de Red Hat Society had gestaan en dat de ladies van de RHS allemaal hogere opleidingen hadden.
Dat hebben we toen toch even goed toegepast!!!!!!!!!!!!!!!!!!
We hielden ons dus heeeeeeeeeeeeeel beschaafd en hebben ons niet laten beïnvloeden door zo’n onaardige machiniste.
We waren keurig op tijd in het theatertje. De meesten waren er nog nooit geweest, incluis deze lady. Het is pal naast de bibliotheek op Blaak, Een aanrader !!
En dan het stuk. Dat blijft altijd een hekel iets. Cabaret laat zich niet navertellen. Maar
laat ik heel tactisch blijven en zeggen dat het heel herkenbaar was en zelfs ik begreep waar het over ging.
Met alles wat je mee kan maken op middelbare leeftijd, zoals het verzorgingshuis, je figuur, sex, etc.
We hebben echt veel gelachen. Ongelooflijk hoe ze parallel speelden, woordspelingen maakten en vooral het tempo.
Na nog een afzakkertje genomen te hebben gingen we weer de treinreizigers opbeuren met onze aan wezigheid.
Rond 12 uur kwamen we weer in Maassluis aan. Gelukkig dat iedereen vervoer daar had.
Met dank aan de mannen (ha ha ha ha)
Lady Red Hat Jetje

24 januari 2009 - Verslag door Lady Red Hat Jetje

The Red Hat Society heeft sinds 24 januari 2009 een chapter Chapeau Rouge met als Queen Florence aan het hoofd.
 
Al weken had ik er naar uitgekeken en was zo nieuwsgierig wie de andere dames zouden zijn.
Opgetogen en aangekleed en een rode frivole diadeem met veertjes en een rode boa , haalde ik een andere red hat lady op.
Samen gingen we naar ’t Sonnetje want daar zou de ontmoeting plaats vinden.
Parkeerplek genoeg, dus dat viel reusachtig mee. Een grote zorg minder voor deze red hat lady, want inparkeren is niet bepaald mijn hobby.
Binnengekomen zaten al heel wat dames met rode hoeden en paarse kleding.
Ik keek mijn ogen uit, vooral naar de hoeden. Ook de kleding trok mijn aandacht.
Er waren zulke mooie, leuke en grappige hoeden bij. Na iedereen een handje gegeven te hebben en namen gehoord te hebben, bestelde ik heerlijke thee.
De eigenaresse had allerlei lekkers neergezet, waar we van genoten.
Op een gegeven moment hoorde ik een tingelingetje. De Queen tikte tegen het glas voor haar toespraak.
We werden welkom geheten en er werd gevraagd of we in het kort iets over ons zelf konden vertellen en dat konden we hoor.
Niemand die daar moeite mee had.
Er werden nog wat huishoudelijke mededelingen gedaan o.a. wie wel de website bij houden en ja hoor Ellen was direct enthousiast,
om dat te gaan doen.
Een penningmeesteres en een Vice Queen moesten er ook nog komen en heel eerlijk gezegd is dat me ontgaan wie dat gaan doen.
Was alweer te druk met kletsen.
We kregen al direct wat data voor gezellige uitjes.
En ja hoor regel één Niet Zeuren werd direct toegepast. Iedereen enthousiast en blij met deze komende uitjes.
Rond 16.30 uur gingen we richting de uitgang, waar we konden afrekenen.
Een zeer geslaagde middag met een gezellige, spontane, warme en vrolijke sfeer, precies zoals het bij de Rode Hoedjes hoort.
Tot de volgende keer 6 maart.
Lady Red Hat Jetje